Putters en Puttenaren

Deze 43 portretten van bijzondere ‘boeren, burgers en buitenlui’ vormen samen een indringende geschiedenis van het dorp Putten. Het boek is een schatkamer vol verrassende verhalen over menselijk lief en leed, oorlog en vrede, vernuft en creativiteit, geloof en overtuiging.

Dit boek verhaalt van Puttense avonturiers, boeren, boswachters, bouwvakkers, burgemeesters, dichters, dominees, koetsiers, kunstenaars, landjonkers, musici, oorlogsslachtoffers, politici, schoolmeesters, verzetsstrijders en winkeliers. Ze hebben allemaal één ding gemeen: hun liefde voor en betrokkenheid bij Putten.

Stichting regionaal spitwerk

Stichting Spitwerk legt zich toe op onderzoeksjournalistiek in de regio Amersfoort en Utrecht. Hun drijfveer is nieuwsgierigheid. Ze willen verdiepend vertellen over wat in de eigen leefomgeving raakt, verrast of fascineert.

Skills

  • Photoshop
  • Indesign
  • Illustrator